ANKARA / PURSAKLAR - ADNAN MENDERES İMAM HATİP ORTAOKULU

May

Sınav Kaygısı ve baş etme yolları ile ilgili rehberlik servisi tarafından program hazırlanmıştır.

May

Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilerimize mesleğimde 1 gün konulu seminer verilmiştir.

Şbt

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı  İngilizce dersi birinci dönem kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştır.

#mebdogm

Ock

Kitabını  okuyup kitap yarışmamızı yaptığımız Masal İstanbul 3 kitabının yazarıyla buluştuk. Oldukça içten ve mütavazi yazarımızla çok keyifli çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bu buluşmaya vesile olan kardeş okulumuz Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokuluna emeklerinden ve kıymetli ev sahipliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ock

Pursaklar Belediyesi gençlik merkezine, son hafta etkinlikleri çerçevesinde, okulumuz öğrencilerini götürerek, sinema salonunda güzel vakit geçirmelerini sağladık.  Başta Pursaklar Belediyemize teşekkürlerimizi sunarken, bizlere yardımcı olan eski velimiz, gençlik merkezi görevlilerinden Tuğba BALKAN hanımefendiye de teşekkürlerimizi arz ederiz.

Ock

Pençe Kilit Harekat Bölgesinde şehit düşen askerlerimizi andığımız ve PKK terör örgütünün yapısını anlattığımız program Kuran-ı Kerim Tilaveti, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

PKK denilen hain taşeron örgütün kalleşçe saldırılarında maalesef binlerce askerimizi ve vatandaşımızı toprağa verdik. Bu hainlerin başını ezmeye devam edeceğiz devletimizin yanındayız, bu yapının arkasındaki gücü de biliyoruz ve çocuklarımıza anlatmaya devam edeceğiz.

Şehitlerimizi Rahmetle ve Minnetle anıyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecektir.

Bu kapsamda okulumuz öğrencilerini Aile Yaşam Merkez Kütüphanesi'ne götürdük ve kitap okuma saati düzenledik.

Ock

Okulumuzda Üç ayların habercisi olan Regaib Kandili programı yapıldı. Okulumuz mescidlerinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen programda Regaib Gecesinin ve Üç ayların önemini anlattık, daular ettik, sınıfları tek tek gezerek ikramlarda bulunduk.

Ock

Öğretmenlere yönelik sanat etkinlikleri kapsamında "Mescidi Aksa ve Filistin" temalı çanta tasarımı yaptık.

Ihlamur Baskı Atölyesine verdikleri eğitim ve ahşap baskılı çanta hediyelerinden dolayı teşekkür ederiz.

LGS’ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Zaman Yönetimi ve Motivasyon Broşürü

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://orgm.meb.gov.tr/ adresinde yayınladığı broşürü öğrencilerimize dağıttık ve koridorlarda görünür yerlere astık.

Ara

Hedef 2024 LGS Grubu İle Birlikte Kitap Okuyoruz.

Eylül ayında Türkçe öğretmenlerimizin belirlediği kitapları okuyoruz, ayın son haftası biraraya gelerek okuduğumuz kitap hakkında sohbet ediyoruz.

Ara

2022 LGS kazanan öğrencimiz Şevval Akgül 2024 LGS grubu öğrencileriyle buluştu ve geçtiğimiz dönem sınava hazırlanırken nasıl bir strateji izlediğini anlattı.

LGS hazırlık sürecinde yaşadığı tecrübeleri arkadaşlarına anlatarak sorulara cevap verdi.

Ara

Hedef 2024 LGS Grubu Motivasyon Gezisi "Eski Meclis Müzelerini ve İş Bankası Kurtuluş Müzesini" ziyaret ettik.

Ara

Rehber Öğretmenimiz Sümeyye Erdoğan, konferans salonunda verdiği "Etkili Soru Çözme Teknikleri" konulu seminerle öğrencilerimizi ve velilerimizi  bilgilendirmiştir.